L-Platelet Rich Fibrin

LPRF

L-PRF of te wel Leucocytes & Platelet Rich Fibrin, is een revolutionaire methode om op een natuurlijk wijze het helingsproces of botherstel te bevorderen en te versnellen tijdens de genezing. Het bloed van de patiënt is hierbij de basis voor het genereren van de zogenaamde L-PRF membranen, plugs en blocks .

Omdat we hierbij enkel werken met materiaal dat eigen is aan de patiënt, is deze eenvoudige methode zeer veilig en bovendien niet duur.

Hoe werkt de LPRF-methode?

Voor de LPRF-methode nemen we enkele buisjes bloed bij u af in uw onderarm. Vervolgens worden deze buisjes 12 minuten gecentrifugeerd, waarna in elk buisje een slijmerige “klodder” is ontstaat. Van deze “klodders” kunnen wij membranen en pluggen maken die zijn samengesteld uit een stevig fibrine-netwerk met daarin geactiveerde bloedplaatjes (= lichaamseigen groeifactoren) en tal van witte bloedcellen. Deze producten versnellen het botherstel en het genezingsproces. Ook is de genezing achteraf beduidend minder pijnlijk.

Wanneer gebruiken we LPRF?

Parodontologie
Voor het herstel van verloren bot of het opvullen van grote botkraters is LPRF een optimaal hulpmiddel, zeker bij parodontitis.
Ook om tandvlees te verdikken voor of na een orthodontische behandeling, kan LPRF gebruikt worden. Verder kan teruggetrokken tandvlees ermee behandeld worden.

Implantologie
Wanneer we delen van het kaakbot willen herstellen (of bij een  sinus elevatie techniek) om implantaten te kunnen plaatsen, gebruiken we tegenwoordig LPRF. We brengen de membranen of pluggen aan op de juiste plaats en het lichaam geneest zichzelf.  Ook gebruiken we deze techniek om het wegsmelten van het kaakbot, na verlies van een tand te voorkomen.

Voordelen LPRF

– 100% lichaamseigen materiaal
– snelle methode
– betaalbare methode
– veilige methode